Tarvitsemme yrittäjyyttä!

Suomessa on vietetty valtakunnallista Yrittäjän päivää vuodesta 1997 lähtien joka vuosi, syyskuun 5. päivänä. Yrittäjän päivän taustalta löytyy Yrittäjän Päivä -säätiö, jonka toiminnan tarkoituksena on yrittäjätoiminnan tukeminen ja yrittäjyyden arvostuksen edistäminen. Tänä vuonna Yrittäjän päivän taustatoimijoina olivat Suomalaisen Työn Liitto sekä Perheyhdistysten liitto.

Yrittäjillä sanotaan olevan mm. vahva luottamus omaan tekemiseen, rohkeus ottaa riskejä ja halu menestyä. Moni tekee työtä vahvalla motivaatiolla, jonka lähteenä voidaan sanoa olevan sisäinen palo. Tämä tuottaa usein luovempia ratkaisuja, innovatiivisia kokeiluja, muutosmyönteisyyttä sekä uudenlaisia toimintamalleja. Sitoutuminen ja vahva usko siihen, mitä tekee, on vallitseva. Nämä ominaisuudet ja taustat tuottavat usein toivottua tulosta.

Yrittäjillä on merkittävä vaikutus Suomen kansantalouteen ja hyvinvointiin. Yrittäjät työllistävät lähes 1,4 miljoonaa ihmistä. Mielenkiintoista on myös se, että yrittäjyys on muita pohjoismaita yleisempää Suomessa, kertoo Tilastokeskuksen työvoimatutkimus. 

Yritysten lukumäärät kaupparekisterissä

Yritysmuoto2.1.20234.1.2021
Osakeyhtiö274 965261 316
Yksityinen elinkeinonharjoittaja248 118227 712
Asunto-osakeyhtiö91 56889 679
Kommandiittiyhtiö22 31525 411
Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö16 1884 832
Avoin yhtiö7 7188 903
Osuuskunta3 3533 541


Suomen Yrittäjät teettivät yli 1000:lle pk-yrityksen edustajille elokuussa Yrittäjägallupin. Tulokset kertovat näin:

”Viisi henkilöä tai enemmän työllistävistä yrityksistä noin 67 %:lla on hankaluuksia löytää työvoimaa, kun maaliskuun tulosten mukaan luku oli 39 %: a. Ongelma on suurin teollisuudessa ja rakentamisessa, jossa yli puolella yrityksistä on vaikeuksia löytää työvoimaa, kuitenkin vähiten vaikeuksia on Uudellamaalla. Joka neljännellä (26 %) yrityksellä työvoimapula on kasvun este.” 

”Työvoimapula rajoittaa jopa 80 000 yrityksen kasvua Suomessa. Tarvitsemme muutoksia työmarkkinoille ja sosiaaliturvajärjestelmään. Myös yritysten omilla toimilla kuten harjoittelupaikkojen tarjoamisella on tärkeä merkitys”, johtaja Janne Makkula Suomen Yrittäjistä sanoo. 

Remmin taustan muodostaa yrittäjät, yritysjohtajat sekä omistajat eri toimialoilta. Remmin hallituksen jäsenet ovat vahvasti mukana kehittämässä yrityksen toimintaa yhdessä toimiston tiimin kanssa. Perustamisen tavoitteena on ollut lähteä vastaamaan kohtaanto-ongelmaan perustamalla osakeyhtiö Remmi Työpalvelu Oy, jossa osa omistajista toimii Työnhakukaveri -palvelussamme probono -mallilla. Lisäksi Remmillä on vahva DEI-arvoperusta, jolloin huomioimme monimuotoisuuden, tasavertaisuuden sekä mukaan ottamisen kaikessa toiminnassamme. Tavoitteena on saada työntekijä ja työ kohtaamaan!

Meillä on vahvan yritysverkoston sekä työhalukkaiden työntekijöiden ja laajan kumppaniverkoston kautta hyvä mahdollisuus kantaa oma kortemme kekoon työllisyyden edistämiseksi. Yhteistyössä on voimaa!

Yrittäjäystävällisin terveisin,

Nina From Remmi

Ps. tiesitkö, että Narikkatorilla Helsingin Kampissa sijaitseva Yrittäjäpatsas pystytettiin syksyllä 2006. 

Lähteet:

https://yrittajanpaiva.fi/
https://www.phr.fi
https://www.sttinfo.fi/tiedote/yrittajagallup-lahes-40-prosentilla-vaikeuksia-loytaa-tyovoimaa-joka-kahdeksalla-ulkomaista-tyovoimaa?publisherId=1624&releaseId=70009277&lang=fi