Tarina, joka muuttui todeksi

Meillä on ilo kertoa tarina, josta tuli totta. Tarina kertoo perheestä, joka saapui Sri Lankasta Suomeen. Rouva Lakmin sai opiskelijan oleskeluluvan, herra Amila eli tarinan toinen päähenkilö, etsi kovasti töitä tuloksetta.

Helppoa työnhaku ei ollut, sillä Amilalla ei ollut englannin eikä suomen kielen taitoa. Työhalu oli kuitenkin kova. Lisäksi toive päästä osaksi yhteiskuntaan työn kautta oli vahva, sillä sen tiedetään myös auttavan integroitumaan paremmin sekä tutustumaan muihin.

He löysivät Remmin! Amila pääsi koevuoroon päiväkotiin. Huom! päiväkotiin ei pääse kuka tahansa, tarkastuspisteitä on useita ja taustoja pitää selvitellä tarkasti. Siinä meidän Hannallamme oli vahva rooli, kun hän otti Amilan toiveen vakavasti, selvitti taustat ja sai yhteistyökumppanimme Pilke-päiväkodit Oy:n avaamaan ovensa tälle mahdollisuudelle.

Tästä avoimesta suhtautumisesta hieman haasteellisen tilanteeseen, saamme kiittää Vantaan aluejohtajaa Sanna Slipiä. Hän näki, että Amila todella haluaa päästä töihin ja tehdä parhaansa jatkossakin.

Miten tämä oli käytännössä mahdollista, kun Amila ei osannut englantia eikä suomea?

Vaimo, Lakmin, lähti ensimmäisenä Amilan työpäivänä tulkiksi päiväkotiin. Tämä on upea sitoutuminen heidän perheeltään. Tämä 12.5.2023 alkanut tarina sai jatkoa: Amila on jo neljännessä Pilke-päiväkodin toimipisteessä tekemässä keikkatyötä.

Meillä on Suomessa työvoimapula ja haaste on löytää kohtaanto-ongelmaan ratkaisuja. Tämä on tarina, joka kertoo siitä, että kaikki on mahdollista, kun asenteet ovat kohdillaan, halu auttaa on valtaisa ja suhtaudutaan haastaviin tilanteisiin avoimesti. Haasteet voidaan aina nähdä myös mahdollisuutena!

Kiitämme erityisesti tässä rouva Lakminia, HR-koordinaattoriamme Hannaa sekä Pilke-päiväkodit Oy:n Vantaan aluejohtajaa Sanna Slipiä. Toivotamme Amilalle ja hänen perheelleen mitä parhainta opiskelu- ja työelämää Suomessa!

Tarinaterveisin,

Nina From Remmi