Remmi Aamupala-tilaisuus

Yhteisöllinen Remmi Aamupala-tilaisuus vietettiin 25.5.2023 miellyttävässä taiteen ilmapiirissä Kiasmassa. Paikalle oli saapunut yhteistyökumppaneitamme, asiakkaitamme ja työnhakijoitamme, joiden kanssa on helppo jatkaa työtä kohti yhteisen haasteemme, kohtaanto-ongelman, taklaamista.

Remmin hallituksen puheenjohtaja, Mika Mustakallio avasi aamutilaisuutemme yhteiseen aiheemme, DEI, äärelle. Mari Peltomäki, DEI konsultti ja kokemusasiantuntija, nosti esille tärkeän sanan ”yhteiskehittäminen”, joka pitää sisällään ymmärryksen siitä, että erilaisista taustoista ja näkökulmista lähettäessä liikkeelle kohti yhteistä tavoitetta ja päämäärää, on tärkeää osallistaa sekä luoda yksilölle osallisuuden kokemuksen. Hän painotti esityksessään sitä, että monimuotoisuus on mahdollisuus eli vahvuus yritykselle ja yksilölle. Erityisosaaja ei ole outo vaan hän on omanlainen. Tämä olisi hyvä muistaa, kun kohtaamme toisemme.

Liisa Larja, erityisasiantuntija TEM:ltä kertoi kohtaanto-ongelmasta lukuina. Meillä on todellinen haaste saada työpaikat ja tekijät kohtaamaan. Haaste on monisyinen, yhtä ainoaa ratkaisua ei ole. Tarvitaan useita eri toimia ja toimijoita, kuten Remmi ja yhteistyökumppanuudet. Unohtamatta hakijoita, jotka haluavat töitä tehdä, olivatpa he maahan muuttaneita, osatyökykyisiä tai ehkä ikärakenteeltaan sellaisia, joiden ei ole helppo töitä saada tai mitkä taustat omaavia tahansa. Tässä meidän Työnhakukaveri -toimintamme ja kumppanuudet ovat avuksi. Tavoitteena on löytää ”perfect matches”.

Lopuksi Remmin työvalmentaja Teija Leppämäki haastatteli työnhakijaa Henry Närettä. Kun ihmisellä on haasteita, on niistä joskus vaikea kertoa. Syy siihen voi olla pelko siitä, että ei tule hyväksytyksi sellaisenaan tai kuvitelma, että asiat menevät vaikeaksi tavalla tai toisella. Kuitenkin lopputulemana on se, että kannattaa olla avoin ja ottaa asiat eteen sellaisena kuin ne ovat. Ratkaisuja löytyy kyllä, kun halua on. ”Kenestäkään ei ole kaikkeen, mutta jokaisesta on johonkin!”

Meillä on ilo pitää seuraava Remmi Aamupala -tilaisuus 28.9.2023. Jos haluat kuulla lisää tulevasta tilaisuudestamme, otathan yhteyttä: nina.from@remmi.fi

Yhteistyöterveisin

Nina From & Remmi

Kuva: Mari Peltomäki