Remmi Aamupala -tilaisuuden antia

Järjestimme tämän vuoden kolmannen Remmi Aamupala -tilaisuuden 28.9.2023 Musiikkitalossa. Tilaisuus tavoitti hyvin kohderyhmämme eli yhteistyökumppanimme, asiakkaamme sekä työnhakijamme. Aiheemme ”Työllistymisen esteet -ratkaisuja esteiden poistamiseen” kiinnosti erityisen paljon. Kuten kaikki tiedämme, esteitä on monenlaisia ja yhteinen tavoitteemme on tunnistaa niitä ja poistaa, mitkä voimme.

Tilaisuuden moderaattorina toimi Remmin hallituksen puheenjohtaja Mika Mustakallio. Hän peräänkuulutti yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä. Remmillä ei ole kilpailijoita, Remmillä on kumppaneita, joiden kanssa Remmiläiset haluavat tehdä yhteistyötä ja vastata osaltaan kohtaantohaasteeseen löytämällä erilaisia ratkaisuja nykytilanteen muuttamiseksi, yhdessä.

Työnhakijat – Työntekijät – Työllistävät Yritykset – Yhteistyökumppanit – Oppilaitokset – Remmin Työhönvalmentajat – Vapaaehtoiset Työnhakukaverit – Remmin Omistajat eli Tukiryhmä – Remmin Hallitus

Me kaikki yhdessä ja yhteistyössä olemme REMMI

Tilaisuuden avasi YTK:n erityisasiantuntija, Petja Eklund kertomalla aiheesta: ”Työn vastaanottaminen kannattaa aina”. Hän kertoi, että yleisesti ottaen ihmiset eivät tiedä tarpeeksi erilaisista vaihtoehdoista ottaa vastaan työtä kuitenkaan menettämättä jotain. On paljon uskomuksia, kuulo- ja luulopuheita sekä jopa pelkoa. Monesti taustalla on pettymys irtisanotuksi tulemisen vuoksi, luottamus on heikko ja motivaatio hakea apua on vähäinen. Kuitenkin hän muistutti siitä perusasiasta, että työttömyysturva on rakennettu suojaksi. Kaikkein oleellisinta on ilmoittautua heti työttömäksi työnhakijaksi ensimmäisestä päivästä lähtien. Sen jälkeen kannattaa lähteä etsimään tietoa ja tutustua vaikkapa YTK:n nettisivuilla olevaan laskuriin. Kannattaa rohkeasti kysyä asiantuntijoilta neuvoja, sitä varten he ovat olemassa.

Suomen Yrittäjien asiantuntija Atte Rytkönen-Sandberg kävi läpi tilastoja sekä analyysiä siitä, miten yrittäjät näkevät, kokevat ja käytännössä toteuttavat DEI (Diversity, Equity, Inclusion) -arvoja toiminnassaan nyt ja tulevaisuudessa. Keväisen Yrittäjägallupin kyselyssä 76 % yrittäjistä vastasi kyllä, kun kysyttiin: ”Huomioiko yrityksenne vastuullisuusajattelun toiminnassaan?”

Ihmisten hyvää kohtelua määrittävä sosiaalinen vastuu on yksi yritysvastuun keskeinen osa-alue. Tämä tarkoittaa sitä, että DEI:n merkitys kasvaa kaiken kokoisissa yrityksissä myös Suomen muuttuvan väestörakenteen vuoksi. Sosiaalisen vastuun ydin on yksinkertainen: siinä huomioidaan, arvostetaan ja kohdellaan hyvin ihmistä. Sosiaalinen vastuu tarkoittaa yrittäjien mielestä mm. näitä asioita:

• Itseisarvo, mutta myös järkevää liiketoiminnan kannalta.

• Työntekijät yhdessä yrittäjän kanssa luovat ja varmistavat yrityksen kilpailukyvyn.

• Mitä pienempi yritys, sitä merkittävämpi on jokaisen yksilön rooli.

• Vain tyytyväinen työntekijä tekee työnsä hyvin, ja vain tyytyväinen asiakas palaa takaisin.

”Ratkaisuja osatyökykyisten työllistämiseksi” oli aiheena työkykykoordinaattori Miska Taanosella ja Eeva Åkerbergilla, Uudenmaan TE-palveluista. He kertoivat monipuolisista palveluista, joita on tarjolla työnhakijoille ja yrityksille, yhteisöille sekä kunnille. Oheinen taulukko kertoo selkeästi esimerkiksi palkkatuen kohderyhmistä sekä siitä, mitä eri vaihtoehtoja palkkatuen saantiin on.

Palkkatuen kohderyhmät

TE-toimistolla on tarjolla palkkatukivaihtoehtojen lisäksi työolosuhteiden järjestelytukea, työkokeilutarjontaa, Työkanavan kattava palvelutarjooma sekä monipuolista apua työpaikkojen julkaisuun, työntekijöiden etsimiseen ja tarjoamiseen sekä neuvontaan liittyen.

Tämänkin kertaisen, upean sisällön tarjoajille olemme todella kiitollisia. Esitykset aiheuttivat paljon keskustelua, joka on myös meidän tavoitteemme tilaisuuksien järjestämisessä. Haluamme jakaa tietoa ammattilaisten tarjoamana, osallistaa, osallistua, löytää ratkaisuja sekä verkostoitua ja auttaa verkostoitumaan. Me olemme Remmiläisiä.

Seuraava Remmi Aamupala -tilaisuus järjestetään Helsingissä kumppanimme Luckanin tiloissa 25.1.2024. Jos haluat kuulla lisää tulevasta tilaisuudestamme, tulla puhujaksi tai keskustella kohtaantohaasteiden ratkaisemisesta, otathan yhteyttä: nina.from@remmi.fi.

Ihanaa lokakuuta toivottaen,

Nina From Remmi