Haastavat rekrytoinnit innostavat yrittämään

Jokainen rekrytointi on yksilöllinen. Jokainen rekrytointi on henkilökohtainen. Jokainen rekrytointi on haastava, sillä aina on olemassa mahdollisuus myös epäonnistua. Onneksi suurin osa rekrytoinneista onnistuu, kuten tässäkin tapauksessa kumppanimme Omnia Education Partnerships Oy (OEP) totesi Remmin löydettyä heille täsmätarpeeseen juuri oikean osaajan.

Onnekas tarina sai alkunsa syksyllä 2023, kun Remmi sai erittäin mielenkiintoisen ja haastavan rekrytointitoimeksiannon. Haastava se oli siksi, että kumppanimme OEP, tarvitsi pikaisesti projektiassistentin ajalle kahdeksi-kolmeksi kuukaudeksi, ennen joulua. Lisäksi hänen oli hyvä osata mm. arabian kieltä, sillä monipuolisten tehtävien lisäksi hän olisi mukana projekteissa, joissa tarvittaisiin ko. kielitaitoa.

Koska Remmi tekee yhteistyötä monien yhteistyökumppanien kanssa auttaakseen työntekijöitä löytämään ns. ”perfect match” yrityksen kanssa, niin mekin lähdimme katsomaan oman hakijapotentiaalimme läpikäynnin jälkeen vielä ehdokkaita tähän tarjolla olevaan positioon kumppaniverkostostamme. Lopputuloksena löysimme riittävän määrän innokkaita uussuomalaisia, jotka olivat äärettömän kiinnostuneita tästä työstä. Remmillä on kokemusta uussuomalaisten rekrytoinneista, joten lopputulos itsessään ei yllättänyt meitä, sillä vahvuutemme on auttaa myös haastavissa rekrytoinneissa kaikkia osapuolia.

OEP:n projektikoordinaattorin tehtävään valitun Faycalin työssä ohjaajana toimi COO Iikka Upanne, joka kertoo yhteistyöstä Remmin ja Faycalin osalta näin:

”Työntekijän rekrytointiprosessi haastatteluineen kaikkineen meni sujuvasti ja auttoi löytämään arabian kielen taitoisen projektityöntekijän, jolle oli syksyllä ”täsmä-tarve”. Työntekijän osaaminen ja profiili vastasi haettua ja Remmin rekry-vaiheessa kuvaamaa. Työntekijä liittyi sujuvasti osaksi työyhteisöä ja hoiti työtehtävänsä odotetulla tavalla. Yhteistyö Remmin kanssa sujui kaikilta osin hyvin ja tarvittaessa käytämme mielellämme palvelua uudestaankin.”


Olemme Remmissä erittäin kiitollisia siitä, että DEI (diversity, equity, inclusion) ja tapa toimia sen mukaisesti on monien yritysten tätä päivää työelämän mahdollistajana ja monipuolistajana. Remmissä erityisesti painotetaan DEI:n tuomaa vahvuutta viestimällä yhdessä kumppaneiden kanssa aiheesta ja tuomalla onnistumisia esille.

Suuri kiitos OEP:lle yhteistyöstä.

Nina From Remmi

Omnia Education Partnerships Oy (OEP) on vuonna 2016 perustettu koulutusviennin edelläkävijä. OEP toimii yksityisen ja julkisen sektorin kumppanina pääsääntöisesti EU- ja ETA-alueen ulkopuolella kehittäen opetushenkilöstön osaamista ja toteuttaen ammatillisen koulutuksen kehittämishankkeita yhteistyössä paikallisten kumppaneiden kanssa. Voit tutustua asiakasyritykseemme tarkemmin heidän nettisivuillaan: https://www.oep.fi/