Antti-Johan sai hyviä vinkkejä Remmin työnhakukaverilta

Tein kesällä 2022 päätöksen, jollaista moni pohtii muttei uskalla heittäytyä siihen. Irtisanouduin vakituisesta työstäni, jossa oli hyvät edut ja suhteellisen hyvät oltavat. Miksi irtisanouduin sieltä? Koska he eivät pystyneet tarjoamaan minulle uutta koulutustani vastaavaa työtehtävää, eikä vanhaan tehtävään palaaminen motivoinut minua ja halusin hyödyntää energiani uuden paikan etsimiseen.

Olen koulutukseltani palvelumuotoilija (Yamk) sekä tuotemuotoilija. Etsin palvelumuotoilijan tehtäviä, joissa pääsisin pureutumaan asiakaskeskeisen kulttuuriin kehittämiseen. Etsin tehtäviä myös Ux-nimikkeellä (user experience) koska hallitsen myös sen.

Missä etsimäni työpaikkojen päättävät henkilöt liikkuvat digitaalisessa maailmassa?

Keskityin LinkedIniin, koska sieltä löytyy minulle mielenkiintoisimmat organisaatiot ja henkilöt. Päivitin Linkkarini ja aloitin ottamaan suoraan yhteyttä ihmisiin. Kirjoitin esimerkiksi ”Hei olen palvelumuotoilija ja etsin uutta työtä. Kiinnostuin teidän yrityksestänne, osaatko neuvoa keneen minun pitäisi olla yhteydessä tässä asiassa?” Kuulostaa helpolta, mutta sitä se ei ollut. Ensiksi pitää löytää niitä mielenkiintoisia yrityksiä ja selata heidän Linkkari-sivuilta sopivat henkilöt sekä laittaa useammalle kuin kahdelle viestiä. Yhdelle tai kahdelle kirjoittaminen ei riitä, koska kaikki he eivät välttämättä vastaa sinulle. Kannattaa myös tarkistaa henkilön oma aktiivisuus Linkkarissa, jos henkilö ei ole päivittänyt muutamaan vuoteen mitään sivuilleen, ei hän välttämättä käytä sitä.

YTK:n joulukuisessa 2022 kuukausikirjeessä kerrottiin uudesta pilotoinnista Remmi Työpalvelu Oy:n kanssa. Kiinnostuin lisää Remmistä ja päätin hakea, koska sieltä saisi oman tukihenkilön työnhakuun. Ajattelin, että sieltä voisi saada jotain uutta näkökulmaa, jollaista en ole käyttänyt tai muita hyviä työkaluja. Remmin ensimmäinen yhteydenotto oli tammikuussa 2023. Heti ensimmäisessä tapaamisessa sain hyvää havaintoa mm. siitä, että minun kannattaisi kertoa enemmän yrittäjätaustastani. Pidin itse sitä vähemmän kiinnostavana koska siitä oli kulunut pitkä aika ja ajattelin ettei se voi olla enää kiinnostava. Mutta tämä oli hyvä havainto, jota käytin piilotyöpaikan löytämisessä ja loppujen lopuksi työllistyin kyseiseen työpaikkaan.

Vinkkejä työnhakuun:

– Hyödynnä omat verkostosi

– Aina kannattaa kysyä mielenkiintoiselta yritykseltä työpaikkaa, vaikkei tarjottavaa paikkaa olisi kyseisellä hetkellä, voit jäädä mieleen

– Ota ilmaiset työvoimapoliittiset avut käyttöösi esim. YTK:n tarjoamat koulutukset, niistä on aina hyötyä

– Muista mielenterveyden hoito, pidä säännöllistä arkirytmiä, tee itsellesi mielekkäitä asioita esim. harrasta liikuntaa tai vesivärimaalausta

Kiitos Remmin työnhakukaverille avusta,

Antti-Johan Kettunen